site Android mobile spy software-keylogger Gps espion pour iphone Kit espion spy gear Travian comment Spy Iphone 4 spy microphone Video surveillance telephone mobile Telecharger logiciel Logiciel espionnage android gratuit Meilleur Enlever logiciel Spy software iphone 600 free link site Application surveillance iphone 6 Plus Logiciel mouchard iphone 5s site Comment espionner quelquun dans une maison Espionner iphone 5 non jailbreakГ© Application pour espionner portable gratuit Video surveillance press here site Logiciel espion telephone avis

GRC Ajdovščina

Pomoč

Aktualno

Predstavitev aktualnih dogodkov: gasilske vaje, srečanja,  prireditve, obletnice, družabne igre, obiski gasilcev,  predstavitve, razno,  itd...

 

Obisk otrok v poletnem varovanju!

 

V sredo 2. avgusta 2017, so nas obiskali otroci v poletnem varovanju. Gasilci smo jim razkazali gasilski dom in opremo s katero posredujemo na intervencijah. Seveda so se mali gasilci preizkusili tudi v gašenju in spretnosti pri zbivanju tarče. Sklenili smo, da se drugo leto spet srečamo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EVAKUACIJA

 

Kaj je evakuacija?

Evakuacija je umik iz objekta na varno. Umikamo se po najhitrejši varni poti na zbirno mesto. Poteka po evakuacijski poti, ki je narisana v načrtu evakuacije. Evakuacijska pot je označena z znaki, ki kažejo smer evakuacije do zbirnega mesta izven objekta, ki je prav tako označeno.

Načrt evakuacije

To je grafični prikaz objekta ali delov objekta, ki prikazuje položaj posameznega prostora in urejeno gibanje na varno. V njem je vrisana evakuacijska pot, zbirno mesto, položaj nameščenih naprav, opreme in sredstev za gašenje ter ročnih javljalnikov požara.

Splošni napotki med evakuacijo • Če ugotovimo, da je v objektu prišlo do požara, ki ga ne moremo omejiti ali pogasiti s priročnimi gasilnimi sredstvi, se skušamo čim prej po varni poti in organizirano umakniti iz prostora in se zbrati na zbirnem mestu.


 • Preden odpremo vrata preverimo, če so topla. V tem primeru jih ne odpiramo, saj je na drugi strani verjetno požar. Poiščemo drugo pot za varen umik – če smo v pritličju, se lahko evakuiramo tudi skozi okno.


 • Nikoli se ne vračamo v prostor po dokumente in druge vredne predmete.
 • Če je v prostoru veliko dima se plazimo po tleh, ker je tam zrak čistejši. Usta in nos si pokrijemo z vlažnim robčkom ali krpo.
 • Izhod iz zadimljenega prostora lažje najdemo, če se gibamo ob stenah.


Kako ukrepati, če je evakuacijska pot blokirana • Če prostora ne moremo zapustiti, čim prej pokličemo številko 112. Odpremo okno da nas bodo gasilci lažje opazili in da omogočimo dotok svežega zraka v prostor.


 • Če se dim širi v prostor skozi odprtine na vratih, jih skušamo zamašiti z vlažnimi brisačami, posteljnino ali drugim blagom, da preprečimo širjenje dima v prostor.
 • Če pri sebi nimamo telefona, kličemo na pomoč skozi okno.

Evakuacija iz visoke stavbe

 • Sledimo načrtu evakuacije.


 • Če so v stavbi protipožarna vrata, naj bodo ves čas zaprta.


 • Nikoli ne uporabljamo dvigala, umikamo se po stopnicah.


 • Če stavbe ne moremo zapustiti varno, se vrnemo v stanovanje in počakamo na pomoč.


 • O požaru v stavbi obvestite tudi druge stanovalce.


 • Ko smo na varnem, pričakamo gasilce in jim posredujemo čim več informacij o požaru v stavbi (v katerem nadstropju je požar, ali je kdo ostal v stavbi ipd.).


 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                            Predsednik Sveta zavoda

                                                                                                      Anton Kreševec

 


POMAGATI LJUDEM V STISKI!

 

Žled, poplave in druge naravne nesreče so zaznamovale tudi lansko leto. Še posebej v času največjih stisk so pripadniki različnih služb in prostovoljci ljudem nudili prepotrebno pomoč in jim pomagali pri odpravljanju posledic. Najzaslužnejšim so ob dnevu Civilne zaščite na Brdu pri Kranju podelili številna priznanja, še več pa jih bodo na regijskih prireditvah v Ankaranu, Divači in Idriji.

V Sloveniji se je lani zgodilo več kot 14.500 različnih dogodkov, ki so terjali tudi posredovanje sil za zaščito, reševanje in pomoč. Med te sodijo predvsem naravne in druge nesreče, prometne nesreče, požari in eksplozije, onesnaženja ... Skupaj je pri odpravljanju posledic teh dogodkov posredovalo 195.000 pripadnikov različnih enot in služb.

 

274

275

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mali nogomet!

 

V soboto 29 marca 2014, smo se gasilci odpeljali v Novo Mesto na tekmovanje v malem nogometu. Na tekmovanju nismo bili preveč uspešni saj se nismo uvrstili v polfinale. Ampak drugo leto bo spet tekmovanje in nova priložnost za boljšo uvrstitev.

 

268

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Tekmovanje GEŠP v tehničnem reševanju v Postojni

V soboto 28. septembra je v Postojni potekalo četrto tekmovanje  GEŠP - Gasilskih Enot Širšega Pomena v tehničnem reševanju v Sloveniji.

264 265

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med dvanajstimi prijavljenimi ekipami, smo tretje mesto osvojili mi- ekipa iz Grc Ajdovščine, drugo mesto je osvojila ekipa iz Pgd Cerknica, prvo mesto pa so osvojili domačini iz Pgd Postojna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gasilsko reševalni center, je 20.06.2013, postal bogatejši za novega operativnega gasilca in sicer je to Aljaž Černigoj.

 

Aljaž je uspešno zaključil polletno šolanje na izobraževalnem centru na Igu. S tem si je pridobil gasilske veščine, ki jih bo potreboval v praksi na najrazličnejših intervencijah. Ker v Ajdovščini ni veliko poklicnih gasilcev smo okrepitve zelo veseli.

 

258

259

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OBISK VRTCA V GASILSKO REŠEVALNEM CENTRU

 

V torek 18 junija, nas je obiskal vrtec iz Ajdovščine. Gasilci smo jim predstavili delo gasilca in opremo s katero posredujemo na najrazličnejših intervencijah. Seveda so se mali gasilci preizkusili tudi v gašenju... Obiska smo bili zelo veseli in sklenili smo, da se drugo leto zopet vidimo.

256

257

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Regijsko preverjanje ekip prve pomoči 2013 v Ajdovščini

Območno združenje Rdečega križa Ajdovščina in Uprava RS za zaščito in reševanje – Izpostava Nova Gorica sta 25. maja v Ajdovščini organizirala regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči. Udeležilo se ga je šest ekip iz Idrije, Kopra, Izole, Pirana, Ajdovščine in Vipave. Ekipa iz Logatca je sodelovala izven konkurence.

 

251 252 254 255              Ekipe prve pomoči so opremljene in usposobljene za to, da nudijo prvo pomoč v primeru večjih naravnih in drugih nesreč. Na preverjanju so svojo usposobljenost pokazale na štirih delovnih točkah, kjer so bili najmanj trije ponesrečenci. Žal nam jo je nekoliko zagodlo vreme, zato smo vsa delovna mesta preselili na varno pod strehe. Tako je bilo v pokritem vhodu nekdanjega podjetja Lipa delovno mesto 'prometna nesreča'. Scenarij delovišča je predvideval, da se je avto želel izogniti neprevidnemu kolesarju in se je nato zaletel v zid. Ekipam prve pomoči so pri zavarovanju nesreče pomagali gasilci Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina.              

 

 

 

Letos mineva natanko 50 let, odkar so bili v Ajdovščini redno zaposleni prvi trije gasilci. Z njimi se je začela pisati pestra zgodovina profesionalne gasilsko reševalne službe, oziroma Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina.

 

Foto Matjaž Slejko

 

Korenine gasilstva na Vipavskem segajo precej dlje nazaj v čas, prvo prostovoljno društvo je bilo ustanovljeno konec 19. stoletja. Pogoji za začetek delovanja poklicne gasilske enote so bili postavljeni v letu 1962, z novim gasilskim domom, postavljenim z namenom krepitve gasilstva na Ajdovskem. Leto kasneje so v novem domu delo dobili prvi trije gasilci. Leta 1965 pa je bila že uvedena stalna dežurna služba, ki jo je izvajalo pet operativnih gasilcev. Prva desetletja sta bili organizacija dela in tudi financiranja enote prepuščeni gasilcem samim. Zato so poleg redne dejavnosti gašenja in reševanja ljudi ter njihovega imetja, pa preventivnega dela, servisiranja in vzdrževanja opreme gasilskih društev, opravljali tudi prevoze za podjetja, žagali so drva in opravljali druge storitve, vse z namenom premagovanja finančnih težav in zagotavljanja možnosti za razvoj. Nato se je zakonodaja spremenila, gasilstvo je bilo reorganizirano, v letu 1993 je bil na podlagi odloka Občine Ajdovščina ustanovljen  javni zavod Gasilsko reševalni center Ajdovščina, s katerim so bili dokončno urejeni odnosi med gasilsko službo in občino.

 

Danes je v ajdovskem GRC-ju zaposlenih 14 poklicnih gasilcev. Njihovo poslanstvo je zagotavljanje varnosti in učinkovito varovanje v primeru naravnih in drugih nesreč, pa tudi preventivno delovanje. Ko svojo moč pokaže orkanska burja, ob poplavah, plazovih, požarih, prometnih in drugih nesrečah, med prvimi nudijo pomoč prav gasilci. Neprecenljivo je, da v trenutku, ko je človek najbolj ranljiv in prizadet, nekdo pride in pomaga - ne  zgolj po službeni dolžnosti, temveč s srcem in z iskreno željo pomagati bolje in več, kot se od njega pričakuje. Naši gasilci, seveda mnogokrat tudi v sodelovanju z drugimi službami, svoje delo opravljajo s srcem.

 

 

 

 

 

 

 

OBNOVITVENI TEČAJ PRVE POMOČI

 

Znanja ni nikoli dovolj in kadar rešujemo življenja, je pomembno, da znamo pravilno in hitro ukrepati. Gasilci moramo poleg tehničnega reševanja obvladati tudi prvo pomoč, zato smo se zbrali v petek 18.01.2013 v gasilskem domu in ponovili, ter obnovili najvažnejše stvari glede reševanja življenj. Seminar je vodil reševalec nujne medicinske pomoči Kristjan Bizjak,  zaposlen v NMP Ajdovščina.

 

247

248

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

249

250

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRETJE TEKMOVANJE GASILSKIH ENOT ŠIRŠEGA POMENA

 

V soboto 15. septembra 2012, smo poklicni gasilci iz Ajdovščine sodelovali na tekmovanju gasilskih enot širšega pomena. Tekmovanje je potekalo v Postojni. Pomerili smo se s trinajstimi ekipami in zasedli končno 9. mesto.

Za vse ekipe je bil enak scenarij in sicer: prometna nesreča v kateri je avto pristal na boku, voznik v njem je ostal ukleščen in ranjen. Šestčlanske ekipe so morale najprej narediti stabilizacijo vozila, eden je vstopil in nudil prvo pomoč ponesrečencu, drugi pa so tačas odrezali streho in umaknili armaturo ter volanski drog zato, da so lahko ponesrečenca varno spravili na prosto. Kakovost reševanja so ocenjevali inštruktorji za tehnično reševanje iz gasilske šole na Igu. Prvo mesto je dosegla poklicna enota iz Nove Gorice, drugo enota iz Kočevja, tretje pa ekipa iz ljubljanske brigade.

 

238

239

240

241

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

243

245

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rudi Rustja

 

Rudi Rustja je rojen 8.10.1924 v Malih Žabljah. Njegovo aktivno delo v gasilstvu ni bilo samo uspešno, ustvarjalno ampak prežeto s poštenostjo in toplino, ki jo je ves čas znal prenašat na sodelavce, mlajše gasilce. V vseh gasilskih organizacijah v severno primorski regiji in širom po domovini je bil Rudi Rustja spoštovan in priljubljen med vsemi gasilci. Rudi Rustja je bil član poveljstva gasilske zveze Slovenije, član predsedstva gasilske zveze Slovenije (član v raznih komisijah) in član plenuma gasilske zveze Jugoslavije.

S svojim znanjem je tovariš Rudi Rustja bogatil gasilske vrste pri vsakdanjem delu, na intervencijah in ob usposabljanjih in izobraževanjih. Bil je izreden mentor in odličen - spoštovan pedagog.

 

Pravi, da mu je gasilstvo še vedno pri srcu a za prihodnost nima perspektive saj pravi, da je…»Star tisti, ki ima več veselja nad preteklostjo kot pa nad prihodnostjo.«

 

Za zasluge v gasilstvu je leta 1976 prejel najvišje gasilsko priznanje – kipec Matevža Haceta.

 

85  Njegovo gasilsko delo je bilo tako plodno in bogato, da so ga želele gasilske organizacije na Primorskem imeti za

 svojega. Prav zaradi velike priljubljenosti je tovariš Rudi Rustja postal častni član v naslednjih društvih:

 PGD Ajdovščina, PGD Nova Gorica, PGD Vipava, PGD Čepovan, PGD Dornberk in GZ Sežana.

 

 Izpod njegovega peresa so nastale knjige , zborniki in pa gasilstvo po posameznih običanah na Primorskem.

 Rudi Rustja je stem želel ohraniti in zgodovinsko ovrednotiti delo gasilcev skozi vojne vihre do izida vseh knjig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POLETNA ŠOLA- ZAVOD ZA ŠPORT AJDOVŠČINA

 

V ponedeljek 02.07. 2012, nas je obiskala Poletna šola Zavoda za šport iz Ajdovščine. Otroci se ne ukvarjajo le s športnimi aktivnostmi ampak, obiskujejo različne ustanove v katerih pobližje spoznajo tamkajšnji poklic. Tako so bili danes na njihovem sporedu poklicni gasilci. Spoznali smo vzrok zakaj sploh pride do požara. Gasilci smo jim razkazali osebno zaščitno opremo in vozni park gasilcev. Otroci pa so se tudi preizkusili v veščini pravilnega gašenja. Gasilci smo bili obiska zelo veseli in skupaj smo zaključili, da se prihodnje leto spet vidimo in obnovimo znanje.

 

230

231

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

232

233

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

234

235

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PGD DRAŽENCI!

 

V soboto 30.06.2012, nas je obiskala prostovoljna enota PGD DRAŽENCI. Prostovoljni gasilci, ki prihajajo iz Dražencev blizu Ptuja so namenjeni v Izolo na morje, spotoma pa so se ustavili v Ajdovščini. Gasilci smo jim razkazali vozni park in opremo, ter povedali nekaj malega o zgodovini Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina. Gasilci smo bili obiska zelo veseli, medseboj smo navezali stike in se dogovorili, da bomo v kontaktu in se morda še kdaj vidimo.

 

224

225

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

226

227

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

228

229

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gasilsko reševalni center, je 21.06.2012, postal večji za enega operativnega gasilca in sicer je to Gregor Krašna.

 

Gregor je uspešno zaključil polletno šolanje na izobraževalnem centru na Igu. S tem si je pridobil gasilske veščine, ki jih bo potreboval v praksi na najrazličnejših intervencijah. Ker v Ajdovščini ni veliko poklicnih gasilcev smo pridobitve zelo veseli.

 

 

219

221

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

222

223

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IGRAJMO SE ZA VARNOST 2012!

 

V petek 8 junija smo sodelovali na vaji IGRAJMO SE ZA VARNOST 2012. V sami vaji smo bili vključeni gasilci,policisti, reševalci, gorski reševalci in prostovoljna ekipa prve pomoči. Vse ekipe so predstavile svoje delo in opremo ter rokovanje z njo.

 

Gasilci smo predstavili vajo, v kateri je gorelo v notranjosti stavbe in v kateri so bile ujete osebe. Gasilci smo izvedli notranji napad in požar pogasili. Medtem je druga ekipa pripravila nadtlačno prezračevanje zaradi gostega dima in ničelne vidljivosti. Gasilci smo požar pogasili in rešili vse osebe, ki so podlegle poškodbi zastrupitve z ogljikovim monksidom.

 

212

213

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

214

215

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

216

218

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OBISK PUMOVCEV PRI POKLICNIH GASILCIH V AJDOVŠČINI

 

V petek 16 maja, nas je obiskala skupina Pumovcev iz Ajdoščine. Gre za projektno učenje mladih in ta dan so imeli na urniku obisk gasilcev, šlo je namreč za teden požarne varnosti. Gasilci smo skupini in dvema nadebudnima učiteljicama-vzgojiteljicama predstavili delo gasilca, našo opremo in vozni park. Opisali in predstavili smo jim tudi težave in probleme s katerimi se srečujemo na intervencijah. Obisk nam je zelo polepšal in popestril dan. Razšli smo se z željo, da se prihodnje leto spet vidimo.

 

208

209

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

210

211

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaja evakuacije na podjetju Bia Separations v Ajdovščini

 

Dne 12.04.2012 smo , pripravili in izvedli vajo popolne evakuacije, za zaposlene iz poslovne stavbe BIA SEPARATIONS Ajdovščina. Hkrati je bilo izvedeno tudi praktično usposabljanje odgovornih oseb, odgovornih za gašenje začetnih požarov in izvajanje evakuacije.

 

Cilj same izvedbe vaje evakuacije je praktično seznaniti oziroma usposobiti uporabnike objekta z vgrajenimi sistemi aktivne požarne zaščite, evakuacijskimi potmi, pomenom sodelovanja z vodjo gasilske intervencije in zbirnim mestom evakuacije.

 

181 185

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

186 188

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

190 194

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

196 199 200 201 202 203 204 205 206 207

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORKANSKA BURJA!

 

Med 31 januarjem in 11 februarjem 2012, je širšo Vipavsko dolino, Kras, zahodni del Notranjske regije in Slovensko Primorje zajela orkanska burja, ki je v Vipavski dolini pihala tudi do 180 km/h. Najvišja izmerjena hitrost burje v Vipavski dolini 203 km/h je bila leta 2010, a takratna škoda je bila manjša od škode, ki jo je napravila sedanja burja. Poleg ogromne škode na objektih, se bo v prihajajočih mesecih škoda pokazala tudi v kmetjstvu, saj je burja odnašala najrodovitnejšo prst s polj. Na objektih je škoda naraščala iz dneva v dan, saj je material po dolgotrajnih pritiskih popuščal. Dodatna težava so bile ves ta čas zelo nizke temperature in s tem zmrzal. Nameščanje obtežitvenih vreč je bilo z dvema tehnično reševalnima voziloma, ki ju je posodila Civilna zaščita RS, veliko lažje, saj jih tako nam ni bilo potrebno nositi po lestvah. Pri intervencijah smo sodelovali poklicni gasilci GRC Ajdovščina, pomagali pa so nam prostovoljni gasilci PGD Ajdovščina, PGD Col, PGD Selo, PGD Šmarje in člani Civilne zaščite, občinsko redarstvo ter delavci ajdovskega komunalnega podjetja.

 

Poklicni gasilci iz GRC Ajdovščina med svojim delom...

 

167 168

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

169 170

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

171 172

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

173 174

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

175 176

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

177 178

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

179 180

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leto 2011, smo zaključili z 213 uspešno opravljenimi intervencijami, kar znese 0.58 intervencije na dan.

 

 

 

 

V petek 9.12.2011, nas je obiskala prostovoljna enota Rdečega Križa iz Vipave.

Predstavili smo jim delo poklicnega gasilca in opremo v samih gasilskih vozilih.

 

163 164

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

165 166

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na pobudo gospe Ksenije Benko in sodelavk nasj je 1.decembra 2011, obiskala Osnovna šola Danila Lokarja iz Ajdovščine. Predstavili smo jim gasilski poklic, gasilska vozila in orodja ter opremo s katero posredujejo v najrazličnejših nesrečah. Prav tako smo jim predstavili tudi pravilen način gašenja. Obisk nam je zelo polepšal in popestril dan. Učenci 2. razreda so izredno sodelovali z vprašanji in z odgovori. Gasilci so bili zelo zadovoljni in veseli pridnih in radovednih otrok. Oboji smo se strinjali, da se kmalu zopet srečamo in obnovimo znanje, najverjetneje v poletnih mesecih, preden konča šola.

 

 

151 152

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

153 154

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

155 156

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

157 158

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

160

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

161 162

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V četrtek 17.11.2011, nas je obiskala poslanka v državnem zboru, predstavnica SDS-a Eva Irgl.

 

 

147 148

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

149 150

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konec avgusta smo odšli v Ankaran na usposabljanje s čolnom in potapljanjem z izolirnim dihalnimi aparati.

 

134

136

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

137

138

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

139 140

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. ŠPORTNE IGRE POKLICNIH GASILCEV PRIMORSKE

 

Poklicni gasilci iz Ajdovščine, smo 8.7.2011 organizirali 5. športne igre poklicnih gasilcev primorske. Gasilci smo tekmovali v igranju pikada, igranju briškole in v gasilski igri. Vendar namen iger ni bil samo tekmovanje ampak predvsem druženje. Imeli smo se zelo lepo in vsi so se strinjali, da se naslednje leto zopet snidemo.

 

126

129

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

130 131

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

132 133

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VAJA REBRNICE MAJ 2011

 

GRC Ajdovščina je sodeloval v regijski vaji 21 maja  2011, ki je bila v predoru Podnanos. Sodelovale so enote občine Ajdovščina, občine Vipava in Postojna. Ker je šlo za množično nesrečo v predoru, se  je aktiviral regijski načrt Nova Gorica in Postojna za ukrepanje ob masovni nezgodi na hitri cesti. Sodelovala so naslednja društva:

 1. PGD VIPAVA
 2. PGD PODNANOS
 3. PGD VRHPOLJE
 4. PGD RAZDRTO
 5. PGD HRUŠEVJE
 6. PGD V. UBELSKO

in občinski štab za zaščito Vipava

 

98 99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100 101

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

102 103

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

104 105

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

106 107

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

108 109

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

110 111

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V začetku maja 2011 nas je obiskala osnovna šola Danila Lokarja iz Ajdovščine. Predstavili smo jim gasilski poklic in pravilen način gašenja.

 

 

120 121

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

122 123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

124 125

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V mesecu marcu 2011 nas je obiskal vrtec "Ribnik" iz Ajdovščine. Otroke smo poučili o varnem gašenju in jim pokazali gasilsko opremo.

 

 

92 93

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

94 95

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

96 97

 • Iz galerije

  • LETALSKA NESREČA!
  • Požar!
  • Prometna nesreča!
  • POŽAR!
  • Zagorel kamion v predoru!
  • PROMETNA NESREČA!
  • POŽAR!
  • stopnjevanje
 • Povezave