.

 

Prvi posredovalci

Vsi zaposleni poklicni gasilci v Gasilskem reševalnem centru Ajdovščina so certificriani prvi posredovalci. Nekateri izmed njih imajo opravljeno ITLS Basic dodatno usposabljanje.

Certificirani prvi posredovalci so vsi tisti, ki se sicer aktivno ukvarjajo z reševanjem, vendar po svoji osnovni izobrazbi niso zdravstveni delavci.

Certificirani prvi posredovalci so vsi tisti, ki se sicer aktivno ukvarjajo z reševanjem vendar po svoji osnovni izobrazbi niso zdravstveni delavci. Med te smo uvrščeni poklicni gasilci, ki izobraževanje opravimo v sklopu šolanja za poklicnega gasilca, gorske reševalce, policiste, reševalce iz vode, prostovoljne gasilce.

Opravljeno imamo ITLS-Basic usposabljanje (oskrba poškodovanca v predbolnišničnem okolju), s katerim se lahko izkazujemo po celem svetu. Pristop, pregled in oskrbo poškodovanca v predbolnišničnem okolju v Sloveniji izvajamo po principih in algoritmih organizacije International Trauma life Support (ITLS), ki je ena od strokovnih organizacij v svetu, katere cilj je izboljšati izide poškodb ter zmanjšati smrti zaradi poškodb na terenu. Pristop poškodovancu v predbolnišničnem okolju je specifičen, ker je potrebno upoštevati vrsto dejavnikov, ki jih srečamo v tem okolju. Pomemben je tudi čas oskrbe, saj nepotrebno zavlačevanje lahko povzroči smrt poškodovanca. Zato se je pri taki oskrbi potrebno omejiti zgolj na tisto, kar je življenjsko ogrožujoče.

Aktivirani smo prek centra 112, skupaj z enotami NMP, katerim nudimo pomoč na terenu in z njimi tesno sodelujemo, ter si pomagamo z različnimi znanji in veščinami. V redkih primerih, predvsem na težko dostopnih mestih nesreč, smo prvi na kraju nesreče in delujemo samostojno do prihoda NMP.

Prvi-posredovalci-1

Prvi posredovalci-2

Prvi posredovalci-3

error: Te slike so zaščitene.