Marca smo posredovali kar dvainštiridesetkrat

Marca smo posredovali kar dvainštiridesetkrat

Začelo se je na čisto prvi dan marca, ko smo ob pozni večerni uri posredovali ob prometni nesreči na regionalni cesti Col-Logatec. Po tem so se intervencije vrstile kar ena za drugo. Posredovali smo ob požarih v stavbah, dimniških požarih, požarih v naravi, požarih na osebnih vozilih, prometnih nesrečah, nesrečah z nevarnimi snovmi, delovnih nesrečah in intervencijah zaradi burje.

Zaradi širjenja korona virusa smo tudi pri nas sprejeli določene ukrepe. Tako smo 13. marca zaprli servis gasilnih aparatov, od takrat pa je ob posredovanjih na intervencijah tudi obvezna uporaba predpisane zaščite. Maske, dodatne rokavice, razkužila in vizirji, oz. očala na čeladah, so postali naša stalna oprema.

Zaradi več požarov v naravi je bil 17. marca izdan sklep o prepovedi kurjenja. V prvih dneh po izdanem ukrepu smo posredovali še na treh požarih v naravi, nato je bilo kršitev na srečo vedno manj. Najbolj obsežna intervencija je bila zagotovo požar stanovanjske hiše v Lokavcu. Delo nam je tam oteževala močna burja. Prav v povezavi z našo vipavsko burjo smo imeli na celotnem območju veliko posredovanj.

V mesecu marcu smo v izmenah izvajali tudi usposabljanja iz vrvne tehnike in vadili predpisane postopke ob posredovanju na sum okužbe.

Veseli smo, da smo, ob vseh teh posredovanjih na intervencijah, vsi v enoti zdravi in nemoteno skrbimo za delovanje javne gasilske službe, zaradi česar lahko hitro in učinkovito posredujemo ob primerih, ko nas potrebujete.

OSTANITE DOMA! OSTANITE ZDRAVI!