Prometna nesreča na hitri cesti

Prometna nesreča na hitri cesti

Po dopoldanskemu požaru na industrijskem objektu v Batujah, dne 2. 4. 2020, smo ob 15.37 prejeli še en klic s centra 112. Tokrat so nas obvestili o prometni nesreči na hitri cesti. Udeleženi sta bili tovorno in osebno vozilo. Ob prihodu na kraj dogodka, smo izvedli vse potrebne operativne postopke. Ena oseba je bila poškodovana, a je klub močnejšemu trku in večjim poškodbam na vozilu, sama izstopila in je bila le lažje poškodovana. Reševalci so poškodovanemu ob pregledu namerili povišano telesno temperaturo, zaradi česar smo takoj preventivno posumili na okužbo s Covid-19. Takoj smo morali izvesti potrebne ukrepe za posredovanje ob morebitnem sumu na Covid-19 – dekontaminirali smo udeležene gasilce, njihove oblek, opremo in vozila že na samem kraju nesreče, nato pa še v gasilski enoti. Intervencija je tako trajala vse do 20.00 ure. Gasilci, udeleženi na intervenciji, so bili nameščeni v izolacijo, kjer so morali počakati vse do izvida testa. Delavci DARSA so poskrbeli za sanacijo cestišča, avtovleka pa za odvoz poškodovanih vozil.

Med posredovanjem na hitri cesti, smo ob 16.16 posredovali tudi na dimniškem požaru na Grivški poti, v Ajdovščini. Požar smo pogasili, očistili tuljavo in pregledali prostore s temo kamero. Pomagali so nam prostovoljni gasilci iz Ajdovščine in Sela.

V mesecu marcu smo posredovali na kar 42 intervencijah. V času epidemije Covid-19 tako zaznavamo povečanje števila intervencij, zaradi česar bi radi  še enkrat prosili občane in občanke, da so bolj previdni in pozorni.