November

November

Mesec november je bil, kot najbrž vsi dobro vemo, zaznamovan predvsem z ukrepi za preprečevanje širjenja korona virusa. Tudi mi smo sprejeli določene ukrepe, vendar svojo dejavnost opravljamo nemoteno. V novembru smo imeli kar nekaj dela s požari, prometnimi nesrečami in ostalimi intervencijami.

V začetku meseca smo zaradi burje posredovali na nekaj lokacijah, kjer smo občanom nudili pomoč. Burja je med drugim prevrnila manjše tovorno vozilo na cesti Vipava-Podnanos. Nesrečnemu vozniku smo pomagali iz vozila in opravili vse ostale postopke za posredovanje pri prometni nesreči. Aktivirani smo bili ko se je vnel požar stanovanjske hiše na Colu. Zagorelo je v kuhinji, na pomoč pa so nam priskočili člani PGD Col. V kuhinji je zagorelo tudi na Brjah, kjer smo požar pogasili skupaj z gasilci PGD Selo. Posredovali smo ob požaru zapuščenega objekta v Ajdovščini in nekajkrat ob požarih v naravi. Naj vas ob tej priložnosti spomnimo, da je kurjenje na prostem v občini Ajdovščina prepovedano do nadaljnega. Nekajkrat smo tudi pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebo do reševalnega vozila, pa tudi pri vstopu v zaprto stanovanje, kjer se je nahajala onemogla oseba.

Ponosni smo na to, da smo si mescu novembru uredili novo garderobo. Gasilci smo prejeli tudi nove intervencijske obleke in obutev.

Ob koncu tega besedila, pa bi radi izkoristili priložnost, da vam zaželimo lep in miren zadnji mesec leta.