Usposabljanje za pridobitev poklica gasilec

Usposabljanje za pridobitev poklica gasilec

Če vas je kdaj zanimalo kako lahko postaneš poklicni gasilec, vam moramo povedati, da je za pridobitev tega poklica potrebno opraviti zahtevno šolanje, ki ga izvaja Izobraževalni center za zaščito in reševanje Republike Slovenije. Ta je bil ustanovljen leta 1992 pri Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje, in sicer z namenom izobraževanja in usposabljanja državljanov na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. V okviru izobraževalnega centra je organizirana tudi Gasilska šola. Ta pripravlja in izvaja usposabljanje poklicnih gasilcev.

Novo leto je tukaj in poklicni gasilci ne lenarimo, začeli smo aktivno, kot se le da. S 3. 1. 2020, se je v zgoraj opisanem izobraževalnem centru že pričelo usposabljanje za pridobitev poklica gasilec. Nove moči se bodo urile v enoti na Igu pri Ljubljani.  S ponosom lahko povemo, da se je v tokratni generaciji za poklic gasilca odločilo kar štirideset kandidatov iz sedemindvajsetih enot. Njihovo usposabljanje bo trajalo dolgih 24 tednov, zajemalo pa bo 911 pedagoških ur. Od tega bodo 401 uro namenili teoriji, 510 ur pa zelo pomembnemu praktičnemu usposabljanju.

Izjemno smo veseli, da imamo v tokratni 27. generaciji tudi mi svojega kandidata za gasilca. Želimo mu veliko uspeha in komaj čakamo, da se nam, po končanem šolanju, pridruži in okrepi našo ekipo.