April

April

V mesecu aprilu smo še največkrat posredovali ob prometnih nesrečah, v katerih je bilo vsega skupaj udeleženih deset oseb, ki so potrebovale zdravniško pomoč. Nekajkrat smo bili poklicani tudi h gašenju manjših požarov v naravi in požarov tovornih vozil.

Naša prva aktivnost v novem mesecu  je bila pomoč v prometni nesreči med osebnim vozilom in kolesarjem, ki je utrpel telesne poškodbe. Pomagali smo reševalcem pri oskrbi poškodovanca in izvedli ostale potrebne ukrepe. Na podobnih nesrečah smo posredovali v Batujah, Dupljah, Selu in Žabljah. V Vrtovčah sta trčila dva nasproti vozeča motorista, ki sta utrpela več telesnih poškodb in bila zato prepeljana v nadaljnje zdravljenje. Pri tem smo reševalcem pomagali pri oskrbi obeh poškodovancev, odklopili akumulatorje na motorjih in sanirali razlite motorne tekočine.

Ker v zadnjem obdobju beležimo porast nesreč v katerih so udeleženi kolesarji, vse udeležence v prometu opozarjamo na strpno in previdno vožnjo ter dosledno spoštovanje prometne signalizacije!

Obenem smo posredovali tudi ob prometni nesreči na ajdovski obvoznici in ob nesreči osebnega vozila in traktorja v vasi Cesta. V nesreči z nevarno snovjo, smo sanirali razlito snov, ki smo jo ustrezno nevtralizirali in nato očistili cestišče.

Nadalje smo bili v nočnem času aktivirani h gašenju požara tovornega vozila, parkiranega na enem izmed parkirišč v Ajdovščini. Zagorela je aluminijeva žlindra, naložena na prikolici tovornjaka. S hitrim posredovanjem smo požar omejili, tako da ogenj ni zajel samega tovornjaka. Gašenje je bilo zahtevno, saj je prihajalo do ponovnih vžigov. Žlindro je bilo potrebno prekopavati in jo ves čas hladiti. Intervencija je zato trajala skoraj 12 ur.

V prvih štirih mesecih letošnjega leta smo posredovali točno 90-krat. Tudi v tem mesecu smo opravili nekaj usposabljanj. Dva gasilca sta opravila dvodnevni tečaj v izobraževalnem centru na Igu na temo nevarnih snovi. Za mesečne vaje smo tokrat po izmenah opravili različne vaje na temo vrvne tehnike.