Marec

Marec

V mesecu marcu smo posredovali na 34. intervencijah, največkrat ob požarih. Že v prvih dneh meseca marca smo gasili gospodarski objekt, ogenj pa je hkrati zajel tudi v bližini parkiran avtomobil.

Veliko je bilo požarov v naravi. Nekoliko večji je bil požar pod Kovkom, za gašenje katerega smo aktivirali vse gasilce GRC Ajdovščina in vse gasilce prostovoljnih društev naše občine. Intervencija je trajala več kot 10 ur.

Gasili smo komunalne zabojnike na ekološkem otoku, aktivirani smo bili za požar tovornega vozila na hitri cesti H4, čeprav se je kasneje izkazalo, da je šlo le za tehnično napako. Za pomoč pri prevozu vode za gašenje, ob požaru nad starim vipavskim gradom, so nas zaprosili gasilci iz Vipave. Tudi ta mesec pa smo večkrat posredovali na dimniških požarih.

Posredovali smo pri več prometnih nesrečah. Dvakrat ob nesreči osebnega vozila in kolesarja, kjer smo nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečenih in izvedli vse ostale potrebne ukrepe. Prav tako smo reševalcem NMP nudili pomoč pri oskrbi poškodovane osebe v prometni nesreči na regionalni cesti med Colom in Črnim Vrhom, v kateri je vozilo zapeljalo nekaj deset metrov pod cesto.

Močna burja je v začetku meseca prevrnila tovorno vozilo na hitri cesti H4; prišlo je tudi do nekaj manjših nesreč, v katerih je k sreči nastala le materialna škoda. Žal pa smo morali tudi v tem mesecu posredovati na dveh nesrečah, v katerih sta dve osebi izgubili življenje. V obeh primerih je bilo reševanje izredno zahtevno zaradi težko dostopnega terena.