Februar

Februar

V mesecu februarju smo bili vključeni v devetnajst različnih intervencij. Že prvi dan v mesecu smo posredovali pri prometni nesreči v Podnanosu, v kateri je voznik osebnega vozila zapeljal iz cestišča in trčil v zid. Poškodovana je bila ena oseba, ki so jo reševalci prepeljali na zdravljenje. Huda prometna nesreča, žal, s smrtnim izidom, v kateri sta trčila voznik kombiniranega vozila in pešec, se je, kasneje v mesecu, zgodila v Ajdovščini. Na obeh dogodkih smo gasilci GRC Ajdovščina nudili dodatno pomoč reševalcem in izvedli vse potrebne operativne postopke.

Prišlo je tudi do nekaj manjših prometnih nesreč, k sreči brez poškodovanih oseb. Na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo sta tako trčila osebno in tovorno vozilo, močna burja pa je v Ajdovščini prevrnila tovornjak. Zaradi burje smo večkrat odstranjevali tudi različne predmete, ki so ogrožali mimoidoče. Aktivirani smo bili ob puščanju plina v Ajdovščini, kjer smo izmerili prisotnost plina in našli vzrok.

Kar desetkrat smo ta mesec posredovali pri požarih: na Planini, v Skriljah, Lokavcu, na Predmeji, v Ajdovščini in Batujah smo posredovali pri dimniških požarih, na Colu pa je ogenj ušel izpod nadzora ob čiščenju na njivi. Nekoliko obsežnejši požar se je zgodil v Lokavcu, saj je zagorelo v kuhinji, ogenj pa je nato zajel tudi garažo. Zaradi hitrega odziva vseh zaposlenih gasilcev GRC Ajdovščina smo omenjeni požar uspeli omejiti še preden bi se razširil na ostrešje objekta ali celo sosednje stavbe, kar bi lahko zaradi strnjenega naselja predstavljalo veliko težavo. Pogasili smo tudi goreče vozilo v Ajdovščini in travnik pod vasjo Stomaž.

Kot običajno smo v vseh izmenah opravljali tudi redne mesečne vaje na temo dihalnih aparatov. Gre za sklop vaj, namenjenih sestavljanju in nameščanju dihalnega aparata, pravilnemu gibanju in preiskovanju prostorov ter vzdrževanju in polnjenju tlačnih posod.