Usposabljanje prostovoljnih gasilcev

Usposabljanje prostovoljnih gasilcev

Tudi za vikend, se pri nas ne počiva. Nasprotno, takrat se trudimo širiti svoje znanje in ga deliti z drugimi. Tokrat smo v nedeljo, 26.1. 2020, usposabljali prostovoljne gasilce. Še posebej smo se posvetili tistim, ki želijo oraviti tečaj za naziv »višji gasilec«.

Po krajšem uvodu,v katerem smo prostovoljne gasilce pozdravili in nagovorili, je sledila teoretična predstavitev orodja in opreme, ki jo gasilci uporabljamo pri tehničnih intervencijah, kot so prometne nesreče, razne delovne nesreče, burja, neurja, poplave, plazovi, potresi, … Razložili smo jim pravilno uporabo orodja in postopke posredovanja ob različnih intervencijah. Tečajniki so tako ne le spoznali delovanje gasilskega orodja in opreme, temveč tudi način varnega dela z njimi. Nato smo v naši garaži vso opremo seveda tudi praktično predstavili.

Pred koncem srečanja, smo za prostovoljne gasilce pripravili se krajšo vajo, kjer so opravili vse postopke za posredovanje ob prometni nesreči in preizkusili delovanje orodja in opreme v različnih situacijah.