Vaja v Domu starejših občanov Adovščina

Vaja v Domu starejših občanov Adovščina

V četrtek, 20. 4. 2021, smo v Domu starejših občanov Ajdovščina (DSO Ajdovščina) izvedli vajo, in sicer po naslednjem scenariju:

Napaka na električni napeljavi je povzročila zadimljenje prostorov na podstrešju DSO Ajdovščina. Zaposleni DSO Ajdovščina so o tem obvestili Regijski Center za obveščanje (ReCO – 112) in prosili za pomoč. ReCO je vse informacije posredoval gasilcem GRC Ajdovščina, ki so se nemudoma odpravili na prizorišče dogodka. Med tem so v DSO Ajdovščina izvedli evakuacijo. Na zbirnem mestu so pogrešali eno osebo, ki se je nahajala na podstrešju. Gasilci smo takoj začneli s preiskovanjem prostorov in kmalu našli pogrešanega. Pospremili smo ga na varno in nato poiskali vzrok zadimljenja, ki je bil napaka na električni napeljavi. Prezračili smo zadimljene prostore.

Pri vaji so nam ves čas pomagali tudi gasilci PGD Ajdovščina. Po končani vaji smo za vse zaposlene DSO Ajdovščina izvedli še praktični prikaz gašenja. Predstavili smo jim gasilne aparate, način aktiviranja in njihovo delovanje. Vsak udeleženec izobraževanja je z gasilnikom pogasil manjši požar na posebni napravi za prikaz gašenja.